Doç.Dr.

mbostanci@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Elbistan’da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünde tamamladığı lisans eğitimi esnasında, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra birçok sosyal etkinlik içerisinde yer aldı ve kulüp başkanlığı görevlerinde bulundu. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Anabilim Dalı’nda “Sosyal Medyanın Gelişimi ve İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıkları” başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. ERÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda başladığı doktora programını, “Bir Siyasal İletişim Aracı Olarak Sosyal Medya: Milletvekili ve Seçmen Örneğinde Bir Alan Araştırması” başlıklı teziyle 2015 yılında bitirdi. 2015 yılında yayınladığı “Sosyal Medya ve Siyaset” isimli kitabı, siyasi partiler, liderler, milletvekilleri ve seçmenlerle gerçekleştirilen Türkiye örnekleminde önemli bir araştırmayı temel almaktadır. 2020 yılında “Gazetecilik ve Medya Çalışmaları” alanında Doçentlik unvanını kazanmıştır. Sosyal Medya ve Siyaset, Sosyal Medya: Dün, Bugün, Yarın isimli 2 kitabı ve çok sayıda akademik yayını bulunmaktadır. Halen Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde akademik kariyerine devam etmekte, yeni medya, sosyal medya ve siyasal iletişim üzerine eğitimler vermekte, araştırmalar yürütmektedir. İlk günkü heyecanını yitirmeden, çok yönlü bir akademisyen olarak ülkesine hizmet etme idealiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri